صفحه نخست اخبار مقالات
آموزشي فرهنگي | كنكور سراسري | دانشگاه آزاد | دانشگاه پيام نور | دانشگاه علمي كاربردي | آموزش و پرورش | علمي | كارشناسي ارشد | كارشناسي ناپيوسته | كارداني پيوسته | آي تي | صنعت | فرهنگي |
مطالب جالب
گالری عکس
تبلیغات
Rss Link 
سه شنبه 18 خرداد 1389   منبع: خبرگزاري فارس   کد خبر:5366

بررسي اظهارات حاجي بابايي درباره اخذ شهريه در مدارس دولتي

اظهارات وزير آموزش و پرورش درباره شهريه مدارس دولتي، علامت‌ سؤالي را ايجاد كرده است كه آيا حميدرضا حاجي‌بابايي در منصب وزارت آموزش و پرورش اشتباه كلامي داشته يا ماجرايي در پشت اين اظهارات نهفته است.

به گزارش خبرنگار اجتماعي باشگاه خبري فارس «توانا»، جمعه هفتم خرداد دو آزمون استخدامي آموزش و پرورش و اعزام معلمان به مدارس خارج از كشور توسط وزارت آموزش و پرورش برگزار شد و وزير آموزش و پرورش از اين دو آزمون بازديد كرد.


وزير آموزش و پرورش در حاشيه اين آزمون‌ها به پرسش خبرنگاران پاسخ داد و در آنجا بود كه در خصوص اخذ وجه در هنگام ثبت‌نام به كلمه شهريه اشاره كرد و عنوان داشت: ‌«براي ثبت نام تا پايان مهر ماه هيچ كس در مدارس دولتي تحت هر نامي اعم از سمپاد،‌ هيئت امنايي، ‌نمونه دولتي يا شاهد، حق دريافت يك ريال شهريه را ندارد بلكه بايد پس از پايان مهرماه و تشكيل هيئت امنا و طبق مقررات اين كار انجام شود».

* روند اخذ وجه در مدارس

شهريه به مقرري گفته مي‌شود كه هر ماه يك بار پرداخته شود و عمدتاً الزام در آن موجود است اما وجهي كه وزير آموزش و پرورش قصد صحبت از آن را داشت، شهريه نيست بلكه كمك‌هاي داوطلبانه مردم است كه نه در هنگام ثبت‌نام بلكه در هنگام كارنامه گرفتن و در طول سال نيز از خانواده‌ها درخواست مي‌شود.


در دوران مرتضي حاجي وزير اسبق آموزش و پرورش بحث اخذ شهريه به حد بالاي خود رسيد به طوري كه گله‌مندي از اين موضوع به مجلس بازتاب وسيعي داشت و به كميسيون آموزش تحقيقات مجلس شكايات گسترده‌اي در اين خصوص منتقل شد كه در همان زمان حاجي با ابلاغ بخشنامه‌اي از مدارس خواست تا از دريافت وجه در هنگام ثبت‌نام دانش‌آموزان خودداري كنند كه البته اين دستورالعمل آن‌طور كه خواسته وزير وقت آموزش و پرورش بود اجرا نشد و عمده‌ترين مشكل در اين راستا، كم بودن سرانه مدارس بود.


روند اخذ وجه در هنگام ثبت‌نام در زمان محمود فرشيدي نيز مطرح شد كه البته با اختصاص سرانه كافي به مدارس در زمان اين وزير، تا حدودي مشكل اخذ وجه در هنگام ثبت‌نام كاهش يافت كه البته باز هم در گوشه‌ و كنار كشور اين موضوع وجود داشت؛ در زمان عليرضا علي‌احمدي نيز به رغم دستور وزير مبني بر عدم اخذ وجه در هنگام ثبت‌نام اما باز گلايه‌ها به گوش رسانه‌چي‌ها و مسئولان آموزش و پرورش مي‌رسيد.

* اشتباه كلامي وزير يا ماجراي پشت پرده

اين موضوع نشان مي‌دهد كه ماجراي اخذ وجه در هنگام ثبت‌نام روندي است كه ادامه دارد اما اينكه وزير آموزش و پرورش از اخذ وجه به شهريه اشاره كند تنها مي‌تواند دو بُعد داشته باشد.


نخستين بُعد اينكه وزير آموزش و پرورش اصلا قصد گفتن كلمه شهريه را نداشته است و منظورش از اين كلمه، همان اخذ وجه بوده است كه به اشتباه شهريه ناميده شده است.


اما بُعد دومي نيز وجود دارد و آن هم اين است كه شايد بحث خصوصي شدن مدارس كم‌‌كم روند جدي به خود گرفته است و بعيد نيست در آينده‌اي نزديك مدارس دولتي نيز از خانواده‌ها شهريه دريافت كنند و وزير آموزش و پرورش هم با گفتن كلمه شهريه، گوشه‌ چشمي به اين موضوع زده باشد؛ ناگفته نماند كه روابط‌عمومي آموزش و پرورش نيز در اين راستا به كمك حميدرضا حاجي‌بابايي آمده است و در متن خبري كه بعد از بازديد وزير و گفت‌وگو با خبرنگاران بر روي سايت اين وزارتخانه قرار داده است، اصلا به كلمه شهريه اشاره نكرده است و به احتمال قوي همان بُعد اول درست است.

 مشارکت در بحث
نام و نام خانوادگی*
شهر یا کشور
متن پیام*
كد امنيتي *
كد امنيتي را در جعبه مقابل وارد نماييد
 

  اخبار آموزشي فرهنگي   اخبار علمي پژوهشي   اخبار كنكور سراسري   اخبار دانشگاه آزاد   اخبار دانشگاه پيام نور   كارشناسي ناپيوسته   كارداني پيوسته   كارشناسي ارشد   آرشيو خبر ها

.Copyright Daneshnews © 2006 . All Rights Reserved

 mihanbimeh.com  younews.ir  parsianstore.ir  daneshnesw.ir  sanjeshmostamar.com  daneshnews.com